Nieuws

Nieuwe website chioswinkel.nl

Dit is onze nieuwe website: chioswinkel.nl. Hier vindt u uitsluitend producten van Chios, het Griekse eiland in de Egeïsche zee. Uiteraard vindt u hier de pure Chios mastiek en veel producten met Chios mastiek. Zo levert Chioswinkel.nl de meest natuurlijke persoonlijke verzorgingsproducten met Chios mastiek van Anemos. Maar ook etenswaren met mastiek, biologische kruiden en handgemaakte decoratie van het eiland. Daarnaast leveren wij 100% puur mastiek poeder dat als voedingssupplement is te gebruiken. En de mastiek “tranen”; dat zijn de gestolde druppels mastiek hars, als ultieme natuurlijke kauwgom.

Nieuwe website chioswinkel.nl
De wellicht beroemdste kapel van Chios

Chiosmastiek.nl en deze nieuwe website chioswinkel.nl

Het assortiment op Chioswinkel.nl, deze nieuwe website, groeit gestaag. Op onze andere website, CHIOSMASTIEK.NL vindt u een uitgebreider Grieks aanbod. Via Chiosmastiek.nl verkopen wij namelijk méér dan alleen producten van Chios. U treft er tal van authentieke Griekse producten aan, zoals wijn, honing en olijfolie. Maar ook diverse etenswaren, koffie en bergthee. Veel van deze producten zijn biologisch. Bijvoorbeeld de biologische wijnen van Papaioannou uit Peloponnesos. En de biologische olijfolie van MiTerra met een zeer lage zuurgraad van 0,17%.

Chiosmastiek.nl is onze eerdere website met producten van Chios. Deze website bevat veel uitleg over Chios mastiek. Chiosmastiek was het eerste bedrijf in Nederland dat zich vanaf de start 100% richtte op een breed assortiment producten met mastiek. De focus lag en ligt nog steeds op de originele, hoge kwaliteit persoonlijke verzorgingsproducten van Anemos. De producten van Anemos onderscheiden zich door de hoge mate van natuurlijkheid. Zij hebben veel primeurs op hun naam staan. Zoals de eerste tandpasta en zeep met mastiek! Alle producten van Anemos zijn van de hoogste kwaliteit, effectief en betrouwbaar. Ze worden vaak nagemaakt, soms zelfs met sterk lijkende merknamen. Maar zowel op chioswinkel.nl als chiosmastiek.nl leveren wij de originele mastiek verzorgingsproducten!

Daarnaast levert Anemos ook diverse Griekse etenswaren met Chios mastiek; en ook daarin waren zij vaak de eerste. Bijvoorbeeld Griekse koffie met mastiek, veel soorten snoepjes en zelfs frisdrank.

Chioswinkel.nl is sneller en overzichtelijker dan de andere site. Daardoor is Chioswinkel.nl ideaal voor mensen die vooral op zoek zijn naar unieke kwaliteitsproducten van Chios.

Op chiosmastiek.nl vindt u alles wat ook op deze site, chioswinkel.nl, te koop is. Dus als u andere authentiek Griekse producten (erbij) zoekt, dan is de kans groot dat CHIOSMASTIEK.NL het heeft.

Prijswijzigingen januari 2024

Prijswijzigingen januari 2024

Prijswijzigingen en andere wijzigingen vanaf januari 2024 in het kort:

 • Verzendkosten: blijven ongewijzigd, ook al zijn die voor ons verhoogd
 • Gratis verzending: Nederland vanaf €75,- en België vanaf €100,-
 • Mastiek (maag)poeder (kruid en supplement): prijsverhoging 5%
 • Verzorgingsproducten met Chios mastiek: op een enkel product na ongewijzigd
 • Etenswaren met Chios mastiek: vrijwel ongewijzigd
 • Etenswaren zonder Chios mastiek: met name olijfolie stijgt regelmatig in prijs, andere producten in mindere mate
 • Door schaarste pure Chios mastiek aantal potjes poeder voorlopig beperkt tot 3×60 gram en 1×250 gram per bestelling

Schaarste Chios mastiek

De vraag naar de pure Chios mastiek hars is inmiddels groter dan de productie ervan. Niet alleen de prijs is gestegen, maar ook het aanbod is nu beperkt. Vandaar dat wij vooralsnog genoodzaakt zijn het aantal potjes met 60 gram mastiek (maag)poeder te beperken tot 3 per bestelling en potten met 250 gram tot 1 per bestelling.

De stukjes mastiek (de mastiek “tranen”) zijn nog genoeg in voorraad en de productie van verzorgingsproducten en etenswaren met Chios mastiek is niet in gevaar.

Wij kunnen hier helaas niets aan veranderen. Door het aantal potjes poeder per bestelling voorlopig te beperken hopen we langer met de voorraad te kunnen doen en zo weinig mogelijk mensen teleur te stellen.

Wijziging verzendkosten

Wijziging verzendkosten

Ook wij hebben te maken met stijgende kosten. Dit betreft niet alleen vrijwel alle producten, maar ook verpakkingsmateriaal en verzendkosten.

Wijziging verzendkosten

De verzendkosten die wij moeten betalen stijgen flink per 1 januari. Eerdere verhogingen hebben we niet doorgevoerd, maar nu doen we dat wel.

Het is altijd weer de afweging om óf de prijs van de producten te verhogen, of alleen de verzendkosten. Wij kiezen ervoor de prijzen van de producten zo veel mogelijk ongewijzigd te laten.

Wijziging verzendkosten vanaf 1 februari 2023

In de maand januari houden wij de verzendkosten nog gelijk aan 2022, maar vanaf 1 februari 2023 wijzigt het volgende:

Wijziging verzendkosten Nederland:

 • Gratis verzending: vanaf €60,- aan producten (was €50,-)
 • Briefpost: omdat bezorging in een enveloppe via PostNL regelmatig niet goed ging zijn we daarmee gestopt. Kleine artikelen worden voortaan als brievenbuspakje bezorgd. U krijgt dan een track & trace code om uw bestelling te kunnen volgen. Deze wijziging geldt vanaf 17 november 2023.
 • Brievenbuspakjes: €4,50. Dit wijzigen we niet; we nemen de prijsstijging voor eigen rekening.
 • Pakjes: €6,95 (was €5,95).

België:

 • Gratis verzending: vanaf €70,- aan producten (was €60,-)
 • Brievenbuspakjes: €9,-. Dit is nieuw en betreft kleine producten (zoals de zakjes met mastiek).
 • Pakjes: €10,25 (was €9,-).
Prijswijzigingen februari 2022

Prijswijzigingen februari 2022

Met ingang van 1 februari 2022 voeren wij een beperkt aantal prijswijzigingen door van enkele producten.

Waarom

De Mastic Growers Association heeft de prijs van de ruwe Chios mastiek de afgelopen maanden tot twee keer toe (flink) verhoogd. Mastiek is de grondstof voor alle producten met Chios mastiek die wij verkopen.

Onze prijsverhogingen betreffen echter alleen de pure Chios mastiek, zoals de stukjes (de “tranen”) en de mastiekpoeder. Alle andere mastiek-producten houden vooralsnog hun huidige prijs.

Onze inkoopprijzen van deze pure Chios mastiek stijgen tussen de 7 en 20%.
Maar wij beperken de verhoging van onze verkoopprijzen aanzienlijk.

Prijswijzigingen met ingang van 1 februari 2022

 • Mastiekpoeder 60 gram: van €19,50 naar €20,85
 • Mastiekpoeder 250 gram: van €77,50 naar €82,95

Prijswijzigingen na februari 2022

De stukjes mastiek hebben wij nog (ruim) op voorraad. Daarvan verhogen wij pas de prijs als we deze weer moeten inkopen. Wij denken dat we nog genoeg voorraad hebben tot medio dit jaar.

Achtergrond

Chios mastiek is een beschermd product. Alle (ruwe) Chios mastiek mag alleen door de Mastic Growers Association op Chios worden verhandeld. Alle fabrikanten die producten met (echte) Chios mastiek maken kunnen dit alleen bij die associatie inkopen.

De associatie garandeert de echtheid en kwaliteit van de mastiek.

Echter, de vraag naar mastiek en producten met mastiek is wereldwijd enorm gestegen. Steeds meer merken voegen mastiek toe aan hun verzorgingsproducten. Maar ook voedingssupplementen bevatten steeds vaker mastiek. Zelfs de “grote” merken bieden deze nu aan.

Het telen en oogsten van Chios mastiek is een bewerkelijk (deels handmatig) proces en “even” een paar bomen erbij planten is niet mogelijk.