Mastiek producten

Mastiek producten

Bij Chioswinkel.nl kunt u de producten met mastiek vinden van Anemos. Deze firma, op Chios, maakt de meest natuurlijke producten met Chios mastiek voor uw persoonlijke verzorging.

Deze firma hanteert consequent een aantal uitgangspunten:

1) Het gebruik van mastiek mag geen gimmick zijn.
2) De producten moeten zo natuurlijk mogelijk zijn.
3) Alle bestanddelen moeten van de hoogste kwaliteit zijn.
4) De producten moeten effectief en betrouwbaar zijn.
5) Ieder product moet ook op de zeer gevoelige huid kunnen.

Daarom zijn hun verzorgingsproducten ontworpen door ervaren, internationaal werkende cosmetica experts. De samenstelling van ieder product heeft een zo natuurlijk mogelijke basis. Alleen als er geen 100% natuurlijk product voor een bepaalde functie kan worden gevonden kiest men een alternatief. Lees meer over deze firma en hun visie in een interview met één van de directeuren in De Griekse Gids.

Onze keuze mastiek producten (van Anemos)

Wij zijn altijd vóór gebruik van natuurlijke producten geweest. Maar destijds, bij de start van ons bedrijf, waren maar weinig betaalbare natuurlijke merken in Nederland te koop. Wij ontdekten de producten van Anemos tijdens onze vakanties op Chios. Wij hadden enkele zeer positieve ervaringen met diverse van hun producten. Tijdens een paar gesprekken met de eigenaren van Anemos leerden wij hoe weinig natuurlijk veel andere merken (mét en zonder mastiek) verzorgingsproducten feitelijk zijn. Zo worden nog steeds de meest uitdrogende sulfaten en irriterende geurstoffen en conserveermiddelen gebruikt, ook in zogenaamd “natuurlijke producten”.

Een opsomming van alleen de goede bestanddelen zegt weinig tot helemaal niets. Het geheel is meer dan de som der delen. Sommige wat minder goede bijeffecten van bepaalde stoffen zijn op te heffen door een combinatie met andere. Alleen goed ontworpen producten zijn daarom op iedere huid te gebruiken. Het kan natuurlijk zijn dat iemand allergisch is voor een natuurlijk product. Daarom staan altijd alle ingrediënten bij alle producten op deze site. Dus niet een opsomming van alleen de goede bestanddelen (dit doen heel veel aanbieders/winkels nog steeds). Daarbij hanteren wij de INCI-lijst. Zo blijft er helemaal niets verborgen en hoeft u niet voor verrassingen komen te staan.

Zeker niet de eerste, maar wel de beste

Verzorgingsproducten met mastiek werden al vér voor het ontstaan van Anemos gemaakt. Feitelijk al eeuwen geleden en wellicht al duizenden jaren geleden! Maar men hanteerde niet dezelfde uitgangspunten als Anemos. Daarom koos Anemos ervoor om hoge(re) kwaliteit producten aan te bieden. Goed ontworpen en zo natuurlijk mogelijk. En met de beste ingrediënten. Dankzij hun goede producten zorgde Anemos voor meer bekendheid van Chios mastiek. Zij hebben veel primeurs op hun naam staan. Zo was Anemos de eerste met tandpasta met mastiek. En ook de eerste met zeep met mastiek.

Overigens hanteert Anemos feitelijk nóg een uitgangspunt. Dat is dat hun producten betaalbaar moeten zijn. Het is een familiebedrijf dat trots is op hun eiland en op hun producten. Het is al decennia een goed draaiend bedrijf met een gezonde winst. Maar rijk ervan worden is niet het doel. Daarom besteden ze méér geld aan ontwikkeling en kwaliteit dan aan marketing.

Mastiek producten van de concurrentie

Ieder jaar ontstaan er echter meer nieuwe merken die mee willen liften op de groeiende bekendheid van Chios mastiek. Het is moeilijk om het kaf van het koren te scheiden. Vooral doordat die nieuwe merken vaak wél een enorm marketing budget lijken te hebben.

In een interview vertelde één van de oprichters van Anemos dat in het verleden sommige “oudere” merken schaamteloos de producten van Anemos trachtten te kopiëren. Daarbij gebruikten zij echter goedkope en minder goede bestanddelen. Wél hebben ze fraaiere duurdere potjes en flesjes gekozen en mooie(re) teksten gebruikt. En daarbij de prijs flink hoog gemaakt. Een aantal van die fabrikanten bestaat niet meer. Maar sommige merknamen nog wél. Diverse merknamen zijn nu in handen van (grote) commerciële bedrijven die niet veel met Chios hebben en die vooral uit zijn op veel winst.

Dat waarvan Anemos gruwelt komt steeds vaker voor: Chios mastiek als gimmick gebruiken. Laat ik een voorbeeld geven: wij hebben meermaals op Gezondheidsbeurzen gestaan. Wij zagen dat producten van een bepaald merk met aloë vera in enorme aantallen werden verkocht. Een ijzersterke verkoper noemde alle voordelen van aloë vera. Maar de samenstelling van de producten was in werkelijkheid een heel ander verhaal. Slechts een druppeltje ervan en voor de rest sulfaten en héél veel goedkope, minder goede, bestanddelen. Dát werd er uiteraard niet bij verteld….

De merken van Anemos

Anemos heeft diverse merken. Wij verkopen deze allemaal. Sommige merken bestaan al tientallen jaren, maar nu en dan ontstaat er een nieuw merk. Deze nieuwe merken maken gebruik van nieuwe inzichten en bestanddelen.

De merken die het langst bestaan zijn Mastic care, Mastic & herbs en mirovolos. De producten in deze series worden het meest nagemaakt (zelfs de merknamen!). In deze drie merken zitten de producten voor mondhygiëne, haarverzorging en huidverzorging. Maar ook de stukken natuurlijke zeep.

Relatief nieuw is Mastic touch. Dit is een lijn met werkelijk subliem ontworpen gezichtscrèmes. Deze crèmes kunnen de concurrentie aan met die van de grootste (en duurste) merken! In dit merk valt ook de ultieme handcrème met ezelinnenmelk en hennep.

Onder hun firmanaam verkopen ze de 100% pure mastiek (hars). Zowel de pure “tranen” als de tot poeder gemalen tranen.

Chios mastiek is een eetbaar plantaardig product. Het is een smaakmaker (keukenkruid of specerij) in diverse typisch Griekse gerechten. Vooral daarom maakt Anemos ook snoepjes en andere zoetwaren, zelfs frisdrank, met Chios mastiek. Over smaak valt niet te twisten, maar sommige ervan vinden wij wel heel verslavend!

Geen masticha likeur

Chioswinkel.nl verkoopt geen mastiek likeur. Deze likeur noemt men meestal masticha en veel mensen kennen mastiek alleen in die vorm. Mastiek likeur is een sterke drank en die mag alleen online worden verkocht als er ook een fysieke winkel (met slijterij vergunning) aanwezig is.