Mastiek supplementen

Mastiek supplementen pure mastiek

Chios mastiek supplementen dragen bij aan een goede spijsvertering. Maar dan moeten deze mastiek supplementen uiteraard wel uit zo veel mogelijk mastiek bestaan. Dus de pure Chios mastiek, gemalen tot poeder, levert het beste resultaat.

Waarom mastiek supplementen?

Zuivere Chios mastiek ondersteunt een goede maag- en darmfunctie. De mastiekhars bevat namelijk natuurlijke polymeren en triterpeen zuren. Daarnaast heeft pure mastiek een adstringerende werking op de maagwand. Daardoor draagt pure Chios mastiek bij aan de bescherming van de maagwand. Daarbij verandert het helemaal niets aan de zuurgraad en ondersteunt het dus het behoud van een een normale zuurgraad in de maag. Veel andere maagproducten verminderen (de aanmaak van) maagzuur. Maar mastiek doet dat juist niet.

Een stukje historie van mastiek supplementen

Reeds vóór de jaartelling werd mastiek al genoemd als een soort van “wondermiddel” tegen tal van kwalen. De eerste serieuze geneeskundigen waren de oude Grieken. Zij gebruikten mastiek al als ondersteuning voor de spijsvertering. Men maalde de gestolde druppels mastiekhars (de “tranen”) tot poeder. Dit poeder werd breed gebruikt. Bijvoorbeeld bij de behandeling van wonden.

Zoals zo vaak bleef die kennis beperkt tot de Griekse regio en maar weinig daar buiten. In de vorige eeuw zijn er in Griekenland veel onderzoeken gedaan naar Chios mastiek. In die onderzoeken bleek mastiek bepaalde bacteriën te verminderen. Tevens leek het in staat ontstekingen te kunnen remmen. Daarbovenop leek het ook nog een antioxiderende werking te hebben. Mogelijk verklaarde dat grotendeels de werking van dit traditionele “wondermiddel”.

Aktueel

Enkele jaren geleden heeft ook de EMA onderzocht of die talrijke Griekse onderzoeken ook door hen konden worden bevestigd. Het “officieel” erkennen van de werking van een 100% natuurproduct is een moeizame en lange weg. Er zijn natuurlijk weinig sponsoren daarvoor te vinden. Het product komt immers gewoon uit een boom!
Uiteindelijk heeft de EMA bevestigd dat pure Chios mastiek gezien kan worden als een natuurproduct dat bijdraagt aan een goede darm-/maagfunctie. Maar ook dat het helpt bij het herstel van huidwondjes.

Uiteraard wisten de Grieken dat al sinds 2000 jaar!

Veel andere eigenschappen zijn (nog) niet officieel erkend, maar veel onderzoeken lopen nog. Dankzij een splinternieuw onderzoekcentrum op Chios vinden nu meer onderzoeken plaats naar Chios mastiek. De kosten daarvoor komen deels uit Big Pharma, dus het is te hopen dat dit natuurproduct ook in de toekomst eenvoudig en tegen geringe kosten te koop blijft.

Kruid in Griekse gerechten

Overigens is de mastiekhars een keukenkruid. Mastiek supplementen bevatten dus gewoon een kruid (maar “specerij” mag ook). Mastiek poeder is te vinden in tal van Griekse gerechten. Vooral in toetjes en banket, maar ook in sauzen en ijsjes.

Mastiek supplementen bij Chioswinkel.nl

Chioswinkel verkoopt alleen 100% onvermengde Chios mastiek. Wij bieden dat aan als de pure tranen (de harde druppels mastiekhars), maar ook als poeder. In beide vormen is Chios mastiek dus een keukenkruid. Maar Europese en vooral Nederlandse wetgeving stellen strenge eisen als je gezondheidsvoordelen benoemt van een natuurproduct. Als je dat doet kun je het een voedingssupplement noemen, of een kruidenpreparaat. Dit laatste is moeilijk te doen, want het is geen preparaat en simpelweg de hars uit een boom, zoiets als dennenhars.

Chioswinkel biedt de gemalen mastiekhars daarom aan als mastiek supplement. De leverancier noemt op de verpakking van het poeder alle in Griekenland erkende eigenschappen, maar dat mag niet in Nederland! Daarom hebben wij in samenwerking met de fabrikant (die overigens over de gehele wereld exporteert) en de NVWA een eigen Nederlandstalig label gemaakt met alle officiële en verplichte teksten. De fabrikant gebruikt voortaan deze etiketten voor de export naar Nederland.

Wij verkochten mastiek poeder al voordat men het een supplement is gaan noemen. Het poeder is echter nog steeds hetzelfde als vroeger: 100% Chios mastiek. En daardoor is het zonder meer als kruid in de keuken te gebruiken. Chioswinkel levert het poeder in potjes met een inhoud van 60 of 250 gram, inclusief maatschepje. Die laatste is voordeliger. Doorgaans doe je met 60 gram ongeveer 1,5 maand. Ons pure poeder is daardoor niet alleen de beste keuze, maar ook heel voordelig! Klik HIER om direct naar het mastiek poeder supplement te gaan.